Montažne kuće katalog

Katalog za montažne kuće na našem tržištu možete pronaći u velikom broju tvrtki, a neke od njih imaju i desetljećima dugo iskustvo u montažnoj gradnji, poput slovenskog Marlesa, bosanske Krivaje (Magnus d.o.o.) ili tvrtke Promo, te njemačkog Haasa.

(image: pexels.com)

Standardna ponuda u katalozima uključuje tipske objekte, a također sečesto rade i montažni objekti po idejnim riješenjima Kupca.

Montažne kuće za ljude koji žele uštedjeti novce na izgradnji kuće, bez ugrožavanja kvalitete, montažne kuće su definitivno pravi izbor.

Montažne kuće imaju kratkoročne i dugoročne prednosti. Iako su prednosti gradnje montažnog objekta uočljive i isplative kod nas još uvijek postoje predrasude o montažnim kućama, iako opravdanih razloga za to nema. Pri ideji o gradnji montažne kuće, najčešće se postavljaju pitanja vezano uz čvrstoću konstrukcije, zapaljivosti, izolacije ili osjetljivosti na potrese.

Takve predrasude nisu opravdane jer moderne montažne gotove kuće nemaju nikakve veće nedostatke nego objekti zidani klasičnim načinom, uz mnogobrojne prednosti, kao što su cijena i brzina izgradnje.

Životni vijek svakog proizvoda ovisi o kvaliteti materijala, završnoj obradi i zaštiti, tako da se i u ovom aspektu gotove kuće ne razlikuju od zidanih.

Montažne kuće katalog

Katalog za montažne kuće na našem tržištu možete pronaći u velikom broju tvrtki, a neke od njih imaju i desetljećima dugo iskustvo u montažnoj gradnji, poput slovenskog Marlesa, bosanske Krivaje (Magnus d.o.o.) ili tvrtke Promo, te njemačkog Haasa.

Većina tvrtki prodaje klasične montažne kuće (vikendice, prizemnice i katnice), dok niskoenergetske montažne kuće u ponudi imaju DomusPlus, Domprojekt, Marles, Krivaja – Magnus, Haas, Cheming, Emanita, Montažne kuće, Rihter i druge. Drvene montažne kuće, s vidljivom drvenom strukturom na pročelju, izvode Eko-dom, Eko-brvnare, Alp-Drvo, Real Log Homes i druge, a zidane montažne kuće Domprojekt. Razlike u cijeni postoje, te nerijetko znače i razliku u kvaliteti ili opsegu ponuđenih radova, stoga oprez nije na odmet.

CIJENA TIPSKIH OBJEKATA OBUHVATA:

– Izradu vanjskih i unutrašnjih prefabrikovanih zidova po tehničkom opisu

– plafonska i krovna konstrukcija sa pokrivanjem – (kupac nabavlja crijep, mi postavljamo)

– građevinsku stolariju (ulazna vrata, unutrašnja vrata i zastakljena fasadna stolarija)

– gips kartonske ploče za obradu zidova i plafona (uz bandažiranje spojeva, odnosno pripremu zidova za gletovanje i moleraj, odnosno keramike)

– “demit” fasada sa završnim nanosom plastične fasade u bijeloj boji

– lazurni premaz za površinsku obradu svih drvenih elemenata u jednom nanosu

– isporuka stubova, podvlaka, simsova, ankera i drugog veznog materijala,po tipskom projektu

– ugrađene razvodne kutije i gibljive cijevi po projektnoj dokumentaciji.

– montirano na temelje Kupca.

Date cijene odnose se na standardni tehnički opis, a moguće je objekte raditi i po tehničkom opisu koji dostavi kupac. Za takve objekte cijena se utvrđuje naknadno.

Kupac je u obavezi da obezbjedi: pristupačan teren za transport i montažu, struju i hranu i smještaj montera dok traje montaža.

Kupac snosi troškove carine, poreza, taksi i sve ostale dažbine na teritoriji te države, kao i troškove transporta od granice do lokacije.

Faktor K = 0,25 W/m2/K za vanjski zid i K = 0,28 W/m2/ K za krov.