15 Razloga zašto su Škorpije jednostavno najbolje

Od osoba rođenih u znaku Škorpije možete očekivati i neočekavo, ali to su uglavnom pozitivne stvari. Kada upoznate Škorpiju vidjet ćete da imaju posebnu ličnost. Možda ponekad izgledaju malo “hladno” i na distanci, prava istina je ipak drugačija.

Pa evo pogledajmo 15 Razloga zašto su Škorpije jednostavno najbolje:

1. Mogu realno da procijene osobe oko sebe

Kada govorimo o najvažnijoj osobini koju bi neko trebao imati : zar ne volite to što Škorpiju ne možete napraviti budalom? Čak i kada su zaljubljeni i zaslijepljeni strašću, uvijek su sposobni da vide više od osmijeha i ljubaznosti da otkriju skrivene namjere neke osobe.

2. Imaju daleke ciljeve

Ovaj znak ima ambiciozne ciljeve i ne plaši se teškog rada. Oni se neće pomiriti s tim da imaju manje kada mogu imate mnogo više!U suštini, ne plaše se napornog rada kako bi postigli svoje ciljeve.Ako su sigurni da je nešto vrijedno truda uradiže sve što je potrebno.

3. Škorpija u horoskopu je i  Bil Gates

I donedavno najbogatiji čovjek na svijetu Bil Gates je zapravo Škorpija, a to nije slučajno. Škorpije su spremne da eksperimentišu da bi prevazišli svoje granice i dostigli viši nivo. Zbog toga imaju unutrašnju moć koje često nisu ni svjesni!

4. Posjeduju dobru intuiciju

“Majčinski instikt” je kao urođena karakteristika majki u ovom znaku. Možda nije lako za djecu kada dođu u pubertet, ali bar ih drži podalje od opasnosti. Škorpije se često vode instiktom, i da budemo iskreni, urade pravu stvar.

5. Poznaju psihologiju i saosećajni su

Škorpije nastoje da drugima bude ugodno u njihovom društvu pokušavaju da oraspolože ljude do kojih im je stalo. Neće samo pokušati da saslušaju vaše probleme nego će pokazati i empatiju, pomoći vam da riješite probleme, ili čak plakati sa vama ako je to ono što trebate.

6. Mnoge sudije i advokati su Škorpije

Možemo s pravom tvrditi da ove nevjerovatne karakteristike ličnosti otvaraju vrata veoma svijetloj i uspješnoj budućnosti. Škorpije su ekstremno objektivne što ih čini odličnim advokatima i sudijama.

7. Kada ih upoznate vidite koliko tu tople i privržene drugima

Prvi utisak nije ono što ih krasi kada prvi put upoznate jednog od njih ali taj dojam obično vara. Ali jednom kada ih bolje upoznamo, vidimo koliko tu topli i privrženi drugima. U isto vrijeme Škorpije su uvijek u mogućnosti da se žrtvuju za one koje vole.

8. Znaju pokazati ljubav i dobri su ljubavnici

Ovaj znak od svih je pokupio najviše erotičnosti i privlačnosti. Energija njihove unutrašnje vatre i činjenica da su neumorni, čini ih slavnim. Škorpije su u suštini najstrastveniji i najsenzualniji! Svako ko je u vezi sa Škorpijom zna na šta mislimo..

9. Iskreno će vam reći istinu

Kada trebaju reći pravu istinu gledat će Vas u oči bez imalo pretvaranja ma kakva god istina bila, mada vam to može teško pasti i biti neugodna.

10. Trude se da sijate u najboljem izdanju

Žena u znaku Škorpije ako ja vaš najbolji prijatelj, možete biti sigurni da vam govori istinu, ali takođe će uraditi nemoguće da te učini najljepšom .

11. Savršene djevojke su zapravo Škorpije

Ako birate djevojku za partnera, Škorpije su najbolji izbor mada znaju biti često ljubomorne. Možda ne mogu razgovarati o emocijama, ali pokazuju svoja osjećanja kroz djela!

12. Novac im nije glavna tema

Znaju upravljati sa novcem i troše ga racionalno mada im to nije glavna zanimacija. Oni štede, investiraju i duplaju njihove imovine bolje od ostalih i nikada ne troše novac osim ako baš moraju.Ali probajte ih pitati o njihovoj zaradi!Poprilično je riskantno pričati o novcu sa Škorpijom, jer ne vole da pričaju o novcu što je još gore.

13. Vole mala zadovoljstva na koja troše novac

Znaju sebi priuštiti “mala zadovoljstva” iako možda neće potrošiti mnogo novca, imaju tendenciju da kupuju ‘mala zadovoljstva’.To je kada se zanesu u trenutku i kupe nove cipele ili torbu, ili čak kupe kartu za putovanje.čak i ako u tom datom trenutku nemajo dovoljno novca da ispune svoje snove, potrudiće se kao ludi da dobiju ono što žele.

14. Odlično društvo bi bili na nekom pustom ostrvu

Svima nama se dešavaju teške i neugodne situacije iz koje vam se čini da nema rješenja, ili čak i ako se probudite i shvatite da se nalazite na pustom ostrvu, možete biti sigurni u jednu stvar : Voljeli biste da imate Škorpiju pored sebe!

15. Odlično se oporavljaju nakon tuge

U životu svi mi imamo događaje ili loše vijesti koji nas mogu izbaciti iz cipela, kada nije lako kontrolisati emocije koje nas obuzmu, ali dobra stvar je da znamo kako da se oporavimo i riješimo tuge ako je moguće. Škorpije su sjajne u tome!Uvijek znaju kako da ustanu nakon pada, prihvataju činjenice i jednostavno nastave sa životom.

(image: https://pixabay.com/illustrations/scorpio-astrology-sign-symbol-2552035/)