Auto karta Njemačka

Prikazana je auto karta Njemačke, sa glavnim prometnicama i autoputevima.

Na ovoj interaktivnoj mapi Njemačke, možete pomjerati prikazanu kartu gore-dole ili lijevo-desno ili povećavati i smanjivati sliku karte pritiskom na znak plus-minus (+ -).

Najveći prometni pravci i autoputevi se nalaze između gradova: Hamburga, Bremena, Hanovera na sjeveru Njemačke, Berlina, Lajpciga u istočnom dijelu, Diseldorfa na zapadu, Kasela, Frankfurta u centralnom dijelu, Nirnberga, Minhena na jugu. Možete pogledati auto mape za veća mjesta i gradove u Njemačkoj.

Ova auto karta za Njemačku vam može pomoći ako planirate putovanje, a također možete pogledati vremensku prognozu za Njemačku za sljedećih 15 dana, po gradovima.

Auto karta Njemačka

Karta Njemačke je geografski prikaz zemlje koja se nalazi u srednjoj Europi. Njemačka je država sa raznovrsnom geografijom, od planina, preko rijeka, do šuma i polja. Auto karta Njemačke je korisna za svakoga tko želi upoznati sa saobraćajnim pravcima i autoputevima u Njemačkoj te planirati putovanje. Ovaj članak će dati više informacija o karti Njemačke, sa opisom geografskih karakteristika, te geografskim regijama u Njemačkoj, kao i auto kartom Njemačke, opisom važnih saobraćajnih pravaca, autoputeva i saobraćajnica.

Karta Njemačke, opis, geografske karakteristike, geografske regije.
Njemačka ima raznovrsnu geografiju sa planinama na sjeveru, šumama i rijekama u središnjem dijelu te poljima na jugu. Najviši vrhovi su Zugspitze i Watzmann, dok su najveće rijeke Rjeka Rajna i Rjeka Dunav. Klima je umjerena kontinentalna.
Geografske regije su podijeljene na Sjevernu Njemačku, Središnju Njemačku, Južnu Njemačku, te Istočnu Njemačku. Sjeverna Njemačka je poznata po industriji, Središnja Njemačka po poljoprivredi i turizmu, Južna Njemačka po poljoprivredi, turizmu i kulturi, dok je Istočna Njemačka poznata po industriji i povijesnim spomenicima iz vremena komunističke vladavine.

Auto karta Njemačke, opis, važni saobraćajni pravci, autoputevi, saobraćajnice.
Auto karta Njemačke je korisna za svakoga tko želi planirati putovanje automobilom po Njemačkoj. Postoji nekoliko važnih saobraćajnih pravaca i autoputeva, kao i saobraćajnica.
Jedan od važnijih saobraćajnih pravaca je autobahn, ili njemački autoput, koji povezuje veća gradska središta u Njemačkoj. Najvažniji autobahni su A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, A9 i A10. Autoput A1 povezuje Hamburg sa Frankfurtom, A2 povezuje Berlin sa Hannoverom, A3 povezuje Frankfurt sa Würzburgom, A4 povezuje Dortmund sa Dresdenom, A5 povezuje Frankfurt sa Heidelbergom, A6 povezuje Nürnberg sa Mannheimom, A7 povezuje Hamburg sa Ulmom, A8 povezuje München sa Stuttgartom, A9 povezuje München sa Berlinom, te A10 povezuje Berlin sa Hamburgom.

Auto karta Njemačke također prikazuje informacije o parkiralištima, benzinskim pumpama i servisnim centrima. Ove informacije su korisne za putnike koji planiraju dug putovanje automobilom.
Sve u svemu, karta Njemačke i auto karta Njemačke su korisni alati za svakoga tko želi planirati putovanje po Njemačkoj. One pružaju informacije o geografskim karakteristikama zemlje, kao i o važnim saobraćajnim pravcima i infrastrukturi. Sa ovim informacijama, putnici mogu planirati sigurno i efikasno putovanje po Njemačkoj.