Karta Njemačke

Njemačka je smještena u središtu Evrope, okružena je državama: Poljska, Češka na istoku, Austrija, Švicarska na jugu, Francuska, Belgija, Nizozemska na zapadu  i Danska na sjeveru. Glavni grad je Berlin, službeno se zove: Savezna Republika Njemačka.

Sve važnije saobraćajne rute u Evropi idu preko Njemačke za što je zaslužan njen središnji položaj u Europi, zato je njen položaj jako bitan, jer se preko nje spajaju istok i zapad Europe, te sjever i jug. Prometno je Njemačka u europskim okvirima gotovo nezaobilazna. Na svome sjeveru Njemačka izlazi na dva mora, Sjeverno i Baltičko more, koja su spojena umjetno prokopanim Kielskim kanalom. Sjeverno more vrlo je prometno pa se Hamburg razvio u jednu od najznačajnijih svjetskih luka. Žila kucavica njemačkog gospodarstva jest rijeka Rajna koja povezuje različite gospodarski razvijene europske regije, od Alpa do Sjevernog mora, a povezuje Švicarsku, Njemačku, Francusku i Nizozemsku. Najvećim dijelom teče kroz Njemačku.

Ako putujete u Njemačku zbog traženja posla, u posjeti rodbini ili kao turista, sigurno vam je potrebna karta ove zemlje da bi se lakše orijentisali u ovoj velikoj državi, a ovdje su prikazane karte koje će vam sigurno pomoći u tome. Prikazane su karte Njemačke kao slike i kao interaktivna mapa koju možete zumirati, povećavati ili smanjivati prikaz pomoću oznaka + i – na karti, ili pomjerati kartu u željenom pravcu.