Vremenska prognoza Sarajevo, 15 dana

Obavještenje o neuspjehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Vremenska prognoza za Sarajevo, 15 dana.

Prikazana su predviđanja za najviše i najniže temperature zraka, dnevne i noćne, oborine, vjetar, UV zračenje, opis vremenskih prilika po danima.

Dugoročna vremenska prognoza za Sarajevo, za naredne dane

Pronađite vremensku prognozu i kakvo se vrijeme očekuje za danas, sutra i sljedeće dane za: Sarajevo i okolica. Kakve su uglavnom prosječne temperature za ovo doba godine, a i vrijeme tijekom godine.

Vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu, možete pogledati po mjestima i gradovima, kao i vrijeme za sljedeće dane.

Prognoza vremena obično daje pregled današnje, sutrašnje i sedmodnevne prognoze za Sarajevo, a kakvo se vrijeme predviđa za period od 14 ili 15 dana, to je zapravo predviđanje vremenskih uvjeta i prognoze preko 3 dana možda nisu uvijek potpuno točne. Vremenske prilike se mogu predviđati sa određenom dozom vjerojatnosti, jer se dugoročna vremenska prognoza predviđa na osnovu klimatskih pokazatelja, kompjuterskih modela, temperature, kretanja zračnih masa i dr.

Karta za Sarajevo.

Vremenska prognoza za Sarajevo, za 15 dana

Ako planirate putovanje u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, važno je znati vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Sarajevo se nalazi u balkanskoj regiji, a njegova klima je pod utjecajem položaja u dolini rijeke Miljacke i okolnih planina: Bjelašnica, Igman, Treskavica, Jahorina. U ovom članku je prikazana vremenska prognoza za Sarajevo za narednih 15 dana, kao i informacije vezane uz geografske i meteorološke uvjete.

Glavna obilježja vremenskih uvjeta:
• Temperatura: Temperatura u Sarajevu može varirati ovisno o godišnjem dobu. Tijekom ljeta temperatura može doseći i do preko 30 stupnjeva Celzijevih, dok se zimi može spustiti i ispod -10 stupnjeva Celzijevih. Temperatura u Sarajevu je uglavnom niža nego u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, zbog njegovog položaja u kotlini.
• Padavine: Sarajevo ima umjerene padavine tijekom cijele godine. Najviše oborina u gradu ima tijekom jesenskih i proljetnih mjeseci, koje povremeno mogu biti obilne. Na količinu padalina utječe i blizina planina.
• Vjetar: Vjetar u Sarajevu uglavnom je umjeren. Međutim, tijekom zimskih mjeseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti niža.
• Vlažnost zraka: Vlažnost zraka u Sarajevu je uglavnom umjerena zbog njegovog položaja u dolini.
• Sunčanost: Sarajevo ima umjereno sunčano vrijeme tijekom cijele godine. Grad ima najmanje sunca tijekom zimskih mjeseci.

Vremenska prognoza za Sarajevo za narednih 15 dana može varirati ovisno o godišnjem dobu, te geografskim i meteorološkim uvjetima. Temperatura u Sarajevu je uglavnom nešto niža nego u drugim južnijim dijelovima Bosne i Hercegovine, zbog njegovog položaja u kotlini. Grad ima umjerene oborine tijekom cijele godine, s jakim oborinama u jesen i proljeće. Vjetar u Sarajevu je umjeren, ali u zimskim mjesecima zna biti i prilično jak. Vlažnost zraka u Sarajevu je umjerena, a grad ima umjerenu osunčanost tijekom cijele godine.
Kada planirate putovanje u Sarajevo, važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za narednih 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uvjeta u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i iskoristite svoje vrijeme u gradu. S ovim informacijama možete planirati svoje putovanje, odabrati pravu odjeću za spakiranje i pobrinuti se da se dobro provedete u Sarajevu, bez obzira na vremenske prilike.