Vremenska prognoza Švedska, 15 dana

Stockholm, Švedska
28 studenoga, 2023
Overcast
Prognoza
-4°C
Apparent: -12°C
Pritisak: 1007 mb
Vlažnost: 85%
Vjetar: 3.4 m/s NNW
Naleti vjetra: 13.5 m/s
UV indeks: 0
Kratak opis: 160mm /100% / Snijeg
Izlazak sunca: 8:10 am
Zalazak sunca: 3:00 pm
Prognoza 28 studenoga, 2023
Dan
22
Jak snijeg
-3°C
Vjetar: 7.3 m/s NNW
Kratak opis: 6.3mm / 100% / Snijeg
Naleti vjetra: 13.5 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.35
Prognoza 29 studenoga, 2023
Dan
22
Jak snijeg
-0°C
Vjetar: 5 m/s NE
Kratak opis: 5.7mm / 88% / Snijeg
Naleti vjetra: 10.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.6
Prognoza 30 studenoga, 2023
Dan
19
Lagan snijeg
-1°C
Vjetar: 5.4 m/s NNE
Kratak opis: 2.3mm / 84% / Snijeg
Naleti vjetra: 10 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.35
Prognoza 1 prosinca, 2023
Dan
19
Lagan snijeg
-1°C
Vjetar: 5.8 m/s NNW
Kratak opis: 0.3mm / 77% / Snijeg
Naleti vjetra: 10.6 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.45
Prognoza 2 prosinca, 2023
Dan
19
Jak snijeg
-9°C
Vjetar: 3.4 m/s NW
Kratak opis: 0mm / 16% / Kiša
Naleti vjetra: 7.5 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.55
Prognoza 3 prosinca, 2023
Dan
07
Prognoza
-8°C
Vjetar: 2.2 m/s NW
Kratak opis: 0mm / 23% / Kiša
Naleti vjetra: 5.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.55
 

Vremenska prognoza za Švedska, 15 dana.

Prikazana su predviđanja za najviše i najniže temperature zraka, dnevne i noćne, oborine, vjetar, UV zračenje, opis vremenskih prilika po danima.

Dugoročna vremenska prognoza za Švedska, za naredne dane

Pogledajte vremensku prognozu i kakvo se vrijeme očekuje za danas, sutra i sljedeće dane za državu: Švedska i njene gradove. Kakve su uglavnom prosječne temperature za ovo doba godine, a i vrijeme tijekom godine.

Vremensku prognozu za zemlju: Švedska, možete pogledati po gradovima, kao i vrijeme za sljedeće dane.

Prognoza vremena obično daje pregled današnje, sutrašnje i sedmodnevne prognoze za Švedsku, a kakvo se vrijeme predviđa za period od 14 ili 15 dana, to je zapravo predviđanje vremenskih uvjeta i prognoze preko 3 dana možda nisu uvijek potpuno točne. Vremenske prilike se mogu predviđati sa određenom dozom vjerojatnosti, jer se dugoročna vremenska prognoza predviđa na osnovu klimatskih pokazatelja, kompjuterskih modela, temperature, kretanja zračnih masa i dr.

Karta za Švedska.

Vremenska prognoza za Švedska, 15 dana

Švedska, zemlja smještena u sjevernoj Europi, poznata je po raznolikoj klimi zbog svoje veličine i raznolike topografije. Vrijeme u Švedskoj može uvelike varirati ovisno o sezoni i regiji, zbog čega je važno biti svjestan prognoze tijekom cijele godine.
Vremenska prognoza važan je aspekt planiranja svakog putovanja ili aktivnosti na otvorenom. Poznavanje vremenskih uvjeta unaprijed omogućuje nam da se pripremimo i planiramo u skladu s tim. Ovo je posebno važno kada planirate putovanje na novu destinaciju, kao što je Švedska. U ovom ćemo članku pogledati vremensku prognozu za Švedsku kao i glavne čimbenike vezane uz geografske i meteorološke uvjete.

Glavni ključni čimbenici koje treba imati na umu kada se radi o vremenskoj prognozi u Švedskoj su:
• Švedska ima četiri različita godišnja doba: zimu, proljeće, ljeto i jesen.
• Zima u Švedskoj zna biti oštra i hladna, s temperaturama koje u nekim dijelovima zemlje padaju i do -40°C.
• Ljeto u Švedskoj je relativno blago, s temperaturama od 20-25°C.
• Zemlja je poznata po dugim ljetnim i kratkim zimskim danima.
• Vrijeme u Švedskoj može biti nepredvidivo i promjenjivo, stoga je uvijek najbolje biti spreman na sve moguće situacije.
• Sjeverni dio Švedske ima niže temperature i duže zime, dok južni dio ima blaže zime i toplija ljeta.
• Švedska je poznata po kišnom i oblačnom vremenu, posebno tijekom jeseni i proljeća.
• Obalna područja Švedske obično su blaža i vlažnija, s većom količinom oborina u usporedbi s područjima u unutrašnjosti.

Švedska je zemlja koja je poznata po dugim i hladnim zimama i blagim ljetima. Zemlja ima četiri različita godišnja doba, od kojih svako ima svoje jedinstvene vremenske prilike.
Zima u Švedskoj zna biti oštra i hladna, s temperaturama koje u nekim dijelovima zemlje padaju i do -40°C. Nije rijetkost da snijeg padne već u rujnu i zadrži se do svibnja. U to vrijeme dani su kratki, sa samo nekoliko sati dnevnog svjetla.

Proljeće u Švedskoj općenito karakteriziraju blage temperature i postupno povećanje dnevnog svjetla. No, može biti i prilično kišovito i oblačno, osobito u južnim dijelovima zemlje. Ovo je sezona u kojoj se snijeg počinje topiti i počinje cvjetati prvo cvijeće.
Proljeće u Švedskoj je prijelazno vrijeme, jer vrijeme počinje zagrijavati i snijeg se počinje topiti. Dani počinju biti duži, a krajolik oživljava novim rastom.

Ljeto u Švedskoj je relativno kratko, ali je ujedno i najtoplije godišnje doba. Dnevne temperature mogu doseći i do 30°C u južnim predjelima, dok su sjeverna područja uglavnom hladnija. Ovo je godišnje doba u kojem sunce najviše sja i dani su najduži, što ga čini savršenim za aktivnosti na otvorenom kao što su kampiranje, planinarenje i plivanje.
Ljeto u Švedskoj je relativno blago, s temperaturama od 20-25°C.

Jesen u Švedskoj donosi niže temperature i kraće dane, kao i povećanje količine oborina. Lišće drveća počinje mijenjati boju, stvarajući prekrasan krajolik. Ovo je također dobro vrijeme za odlazak u šumu u branje gljiva.

Zimu u Švedskoj karakteriziraju duge, tamne noći, niske temperature i obilne snježne padaline, osobito u sjevernim regijama. Ovo je sezona zimskih sportova kao što su skijanje, klizanje i ribolov na ledu. To je također doba godine u kojem možete vidjeti polarnu svjetlost.

Na vremensku prognozu za Švedsku tijekom cijele godine utječu različiti geografski i meteorološki uvjeti. Važno je biti spreman za različita godišnja doba i imati na umu da vrijeme može uvelike varirati ovisno o regiji. Uz pravu pripremu možete uživati u svemu što Švedska nudi, bez obzira na godišnje doba.