Vremenska prognoza Osijek, 15 dana

Osijek
28 studenoga, 2023
Overcast
Prognoza
6°C
Apparent: 1°C
Pritisak: 1003 mb
Vlažnost: 78%
Vjetar: 2.8 m/s W
Naleti vjetra: 7 m/s
UV indeks: 0
Kratak opis: 368.3mm /100% / Kiša
Izlazak sunca: 7:01 am
Zalazak sunca: 4:04 pm
Prognoza 28 studenoga, 2023
Dan
18
Mogući pljuskovi
7°C
Vjetar: 3.8 m/s SSW
Kratak opis: 14.5mm / 100% / Kiša
Naleti vjetra: 7 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.25
Prognoza 29 studenoga, 2023
Dan
07
Prognoza
5°C
Vjetar: 4.8 m/s WNW
Kratak opis: 0mm / 29% / Kiša
Naleti vjetra: 9 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.95
Prognoza 30 studenoga, 2023
Dan
29
Ledena kiša
6°C
Vjetar: 3.3 m/s SE
Kratak opis: 18.8mm / 39% / Kiša
Naleti vjetra: 6.2 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.85
Prognoza 1 prosinca, 2023
Dan
18
Mogući pljuskovi
13°C
Vjetar: 3.5 m/s SSE
Kratak opis: 11.9mm / 15% / Kiša
Naleti vjetra: 7.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.5
Prognoza 2 prosinca, 2023
Dan
12
Lagan snijeg
17°C
Vjetar: 7.3 m/s SSW
Kratak opis: 0.9mm / 39% / Kiša
Naleti vjetra: 14.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.65
Prognoza 3 prosinca, 2023
Dan
22
Jak snijeg
7°C
Vjetar: 5.1 m/s N
Kratak opis: 11.4mm / 45% / Snijeg
Naleti vjetra: 9.3 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.7
 

Vremenska prognoza za Osijek, 15 dana.

Prikazana su predviđanja za najviše i najniže temperature zraka, dnevne i noćne, oborine, vjetar, UV zračenje, opis vremenskih prilika po danima.

Dugoročna vremenska prognoza za Osijek, za naredne dane

Pronađite vremensku prognozu i kakvo se vrijeme očekuje za danas, sutra i sljedeće dane za: Osijek i okolica. Kakve su uglavnom prosječne temperature za ovo doba godine, a i vrijeme tijekom godine.

Vremensku prognozu za Hrvatsku, možete pogledati po mjestima i gradovima, kao i vrijeme za sljedeće dane.

Prognoza vremena obično daje pregled današnje, sutrašnje i sedmodnevne prognoze za Osijek, a kakvo se vrijeme predviđa za period od 14 ili 15 dana, to je zapravo predviđanje vremenskih uvjeta i prognoze preko 3 dana možda nisu uvijek potpuno točne. Vremenske prilike se mogu predviđati sa određenom dozom vjerojatnosti, jer se dugoročna vremenska prognoza predviđa na osnovu klimatskih pokazatelja, kompjuterskih modela, temperature, kretanja zračnih masa i dr.

Karta za Osijek.

Vremenska prognoza za Osijek, za 15 dana

Ako želite boraviti ili planirate putovanje u Osijek, grad smješten u sjeveroistočnom dijelu Hrvatske, važno je znati vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Osijek se nalazi na ušću Drave u Dunav, a njegova je klima uvjetovana blizinom ovih vodenih površina. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim točkama vremenske prognoze za Osijek za sljedećih 15 dana, vezano uz geografske i meteorološke uvjete.

Glavni čimbenici vremenske prognoze:
• Temperatura: Temperatura u Osijeku može varirati ovisno o godišnjem dobu. Tijekom ljeta temperatura može doseći i do preko 30 stupnjeva Celzijevih, dok se zimi može spustiti i ispod 0 stupnjeva Celzijevih. Temperatura u Osijeku općenito je niža nego u ostalim dijelovima Hrvatske, zbog položaja u blizini rijeka.
• Oborine: Osijek ima umjerenu količinu oborine tijekom cijele godine. Najviše oborina u gradu ima tijekom jesenskih i proljetnih mjeseci, koje povremeno mogu biti obilne. Na količinu padalina utječe i blizina rijeka.
• Vjetar: Vjetar u Osijeku uglavnom je umjeren. Međutim, tijekom zimskih mjeseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti niža.
• Vlažnost zraka: Vlažnost zraka u Osijeku općenito je umjerena zbog položaja u blizini rijeka.
• Sunčanost: Osijek ima umjerenu osunčanost tijekom cijele godine. Grad ima najmanje sunca tijekom zimskih mjeseci.

Ukratko, vremenska prognoza za Osijek za sljedećih 15 dana može varirati ovisno o godišnjem dobu, dobu godine te geografskim i meteorološkim uvjetima. Temperatura u Osijeku općenito je niža nego u ostalim dijelovima Hrvatske, zbog položaja u blizini rijeka. Grad ima umjerene oborine tijekom cijele godine, s jakim oborinama u jesen i proljeće. Vjetar u Osijeku je umjeren, ali tijekom zimskih mjeseci zna biti i prilično jak. Vlažnost zraka u Osijeku je umjerena, a grad ima umjerenu osunčanost tijekom cijele godine.
Prilikom planiranja putovanja u Osijek važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uvjeta u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i iskoristite svoje vrijeme u gradu. S ovim informacijama možete planirati svoj itinerer, odabrati pravu odjeću za spakiranje i pobrinuti se za dobar provod u Osijeku, bez obzira na vremenske prilike.