Vremenska prognoza Rijeka, 15 dana

Rijeka
28 studenoga, 2023
Slight rain showers
Pljuskovi
10°C
Apparent: 8°C
Pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 75%
Vjetar: 2.5 m/s ENE
Naleti vjetra: 12.2 m/s
UV indeks: 0
Kratak opis: 116.8mm /100% / Kiša
Izlazak sunca: 7:17 am
Zalazak sunca: 4:22 pm
Prognoza 28 studenoga, 2023
Dan
12
Pljuskovi
12°C
Vjetar: 5.8 m/s WNW
Kratak opis: 4.6mm / 100% / Kiša
Naleti vjetra: 12.2 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.9
Prognoza 29 studenoga, 2023
Dan
12
Pljuskovi
10°C
Vjetar: 3.4 m/s NNE
Kratak opis: 0.2mm / 81% / Kiša
Naleti vjetra: 6.4 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.7
Prognoza 30 studenoga, 2023
Dan
12
Pljuskovi
14°C
Vjetar: 6.8 m/s SE
Kratak opis: 43.2mm / 100% / Kiša
Naleti vjetra: 13.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.1
Prognoza 1 prosinca, 2023
Dan
12
Pljuskovi
17°C
Vjetar: 7.3 m/s SSE
Kratak opis: 53.3mm / 100% / Kiša
Naleti vjetra: 15.5 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.7
Prognoza 2 prosinca, 2023
Dan
17
Grmljavina
17°C
Vjetar: 8.7 m/s SSE
Kratak opis: 19.2mm / 74% / Kiša
Naleti vjetra: 16.7 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.3
Prognoza 3 prosinca, 2023
Dan
18
Mogući pljuskovi
10°C
Vjetar: 8.3 m/s ENE
Kratak opis: 12.3mm / 52% / Snijeg
Naleti vjetra: 20.9 m/s
Maksimalni UV indeks: 0.65
 

Vremenska prognoza za Rijeka, 15 dana.

Prikazana su predviđanja za najviše i najniže temperature zraka, dnevne i noćne, oborine, vjetar, UV zračenje, opis vremenskih prilika po danima.

Dugoročna vremenska prognoza za Rijeka, za naredne dane

Pogledajte vremensku prognozu i kakvo se vrijeme očekuje za danas, sutra i sljedeće dane za: Rijeka i okolica. Kakve su uglavnom prosječne temperature za ovo doba godine, a i vrijeme tijekom godine.

Vremensku prognozu za Hrvatsku, možete pogledati po mjestima i gradovima, kao i vrijeme za sljedeće dane.

Prognoza vremena obično daje pregled današnje, sutrašnje i sedmodnevne prognoze za Rijeka, a kakvo se vrijeme predviđa za period od 14 ili 15 dana, to je zapravo predviđanje vremenskih uvjeta i prognoze preko 3 dana možda nisu uvijek potpuno točne. Vremenske prilike se mogu predviđati sa određenom dozom vjerojatnosti, jer se dugoročna vremenska prognoza predviđa na osnovu klimatskih pokazatelja, kompjuterskih modela, temperature, kretanja zračnih masa i dr.

Karta za Rijeka.

Vremenska prognoza za Rijeku, za 15 dana

Kada planirate putovanje u Rijeku, hrvatski obalni grad, važno je znati vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Rijeka se nalazi na jadranskoj obali, a klima je pod utjecajem mora i Sredozemlja. U ovom članku ćemo govoriti o glavnim točkama vremenske prognoze za Rijeku za sljedećih 15 dana, vezano uz geografske i meteorološke uvjete.

Glavne ključne značajke prognoze:
• Temperatura: Temperatura u Rijeci može varirati ovisno o godišnjem dobu. Tijekom ljeta temperatura može doseći i do preko 30 stupnjeva Celzijevih, dok zimi može pasti na oko 10 stupnjeva Celzijevih. Temperatura u Rijeci općenito je viša nego u ostalim dijelovima Hrvatske, zbog njezinog položaja na obali.
• Oborine: Rijeka najviše padalina dobiva tijekom jesenskih i proljetnih mjeseci. U gradu pada umjerena kiša tijekom cijele godine, ali može biti obilna tijekom jeseni i proljeća. Na količinu padalina utječe i blizina mora.
• Vjetar: Vjetar u Rijeci uglavnom je umjeren. Međutim, tijekom ljetnih mjeseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti niža.
• Vlažnost zraka: Vlažnost zraka u Rijeci uglavnom je umjerena zbog njezina položaja na obali.
• Sunčanost: Rijeka ima obilje sunca tijekom cijele godine. Najviše sunca grad ima tijekom ljetnih mjeseci.

U biti, vremenska prognoza za Rijeku za sljedećih 15 dana može varirati ovisno o dobu godine te geografskim i meteorološkim uvjetima. Temperatura u Rijeci općenito je viša nego u ostalim dijelovima Hrvatske, zbog njezinog položaja na obali. Grad ima umjerenu kišu tijekom cijele godine, s obilnom kišom u jesen i proljeće. Vjetar u Rijeci je umjeren, ali tijekom ljetnih mjeseci zna biti dosta jak. Vlažnost zraka u Rijeci je umjerena, a grad ima dosta sunca tijekom cijele godine, osobito tijekom ljetnih mjeseci.
Prilikom planiranja putovanja u Rijeku važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uvjeta u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i iskoristite svoje vrijeme u gradu. S ovim informacijama možete isplanirati svoje putovanje, odabrati pravu odjeću za spakiranje i pobrinuti se za dobar provod u Rijeci, bez obzira na vremenske prilike. Također možete planirati svoje aktivnosti u skladu s tim, na primjer, ako prognoza predviđa sunčan dan, možete planirati aktivnosti na plaži ili vodene sportove ili ako prognoza predviđa kišni dan, možete planirati aktivnosti u zatvorenom prostoru.