Vremenska prognoza Split, 15 dana

Split
28 studenoga, 2023
Clear sky
Vedro
11°C
Apparent: 7°C
Pritisak: 1005 mb
Vlažnost: 82%
Vjetar: 2 m/s NW
Naleti vjetra: 13.3 m/s
UV indeks: 0
Kratak opis: 198.1mm /100% / Kiša
Izlazak sunca: 7:03 am
Zalazak sunca: 4:20 pm
Prognoza 28 studenoga, 2023
Dan
12
Lagan snijeg
14°C
Vjetar: 8.1 m/s WSW
Kratak opis: 7.8mm / 100% / Kiša
Naleti vjetra: 13.3 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.35
Prognoza 29 studenoga, 2023
Dan
07
Prognoza
13°C
Vjetar: 4.8 m/s NE
Kratak opis: 0mm / 48% / Kiša
Naleti vjetra: 7.6 m/s
Maksimalni UV indeks: 2.3
Prognoza 30 studenoga, 2023
Dan
12
Lagan snijeg
17°C
Vjetar: 6.5 m/s ESE
Kratak opis: 8mm / 35% / Kiša
Naleti vjetra: 15.1 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.8
Prognoza 1 prosinca, 2023
Dan
12
Lagan snijeg
19°C
Vjetar: 8.3 m/s SE
Kratak opis: 3.1mm / 58% / Kiša
Naleti vjetra: 23.7 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.4
Prognoza 2 prosinca, 2023
Dan
17
Grmljavina
18°C
Vjetar: 11.4 m/s S
Kratak opis: 5.1mm / 52% / Kiša
Naleti vjetra: 24.8 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.7
Prognoza 3 prosinca, 2023
Dan
17
Grmljavina
14°C
Vjetar: 5.6 m/s ESE
Kratak opis: 19mm / 58% / Kiša
Naleti vjetra: 13.2 m/s
Maksimalni UV indeks: 1.2
 

Vremenska prognoza za Split, 15 dana.

Prikazana su predviđanja za najviše i najniže temperature zraka, dnevne i noćne, oborine, vjetar, UV zračenje, opis vremenskih prilika po danima.

Dugoročna vremenska prognoza za Split, za naredne dane

Vidite vremensku prognozu i kakvo se vrijeme očekuje za danas, sutra i sljedeće dane za: Split i okolica. Kakve su uglavnom prosječne temperature za ovo doba godine, a i vrijeme tijekom godine.

Vremensku prognozu za Hrvatsku, možete pogledati po mjestima i gradovima, kao i vrijeme za sljedeće dane.

Prognoza vremena obično daje pregled današnje, sutrašnje i sedmodnevne prognoze za Split, a kakvo se vrijeme predviđa za period od 14 ili 15 dana, to je zapravo predviđanje vremenskih uvjeta i prognoze preko 3 dana možda nisu uvijek potpuno točne. Vremenske prilike se mogu predviđati sa određenom dozom vjerojatnosti, jer se dugoročna vremenska prognoza predviđa na osnovu klimatskih pokazatelja, kompjuterskih modela, temperature, kretanja zračnih masa i dr.

Karta za Split.

Vremenska prognoza za Split, za 15 dana

Ako vas zanima vrijeme u Splitu ili planirate putovanje u taj hrvatski obalni grad, važno je znati vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Split se nalazi na jadranskoj obali, a njegova je klima pod utjecajem mora i Mediterana. U ovom članku možete pogledati vremensku prognozu za Split za sljedećih 15 dana, i naći informacije vezane uz geografske i meteorološke uvjete.

Glavne značajke klime:
• Temperatura: Temperatura u Splitu može varirati ovisno o godišnjem dobu. Tijekom ljeta temperatura može doseći i do 35 stupnjeva Celzijevih, dok se zimi može spustiti na oko 10 stupnjeva Celzijevih. Temperatura u Splitu općenito je viša nego u drugim dijelovima Hrvatske, zbog njegovog položaja na obali.
• Oborine: Split ima umjerene oborine tijekom cijele godine. Najviše oborina u gradu ima tijekom jesenskih i proljetnih mjeseci, koje povremeno mogu biti obilne. Na količinu padalina utječe i blizina mora.
• Vjetar: Vjetar u Splitu uglavnom je umjeren. Međutim, tijekom ljetnih mjeseci može biti prilično olujno, zbog čega temperatura može biti niža.
• Vlažnost zraka: Vlažnost zraka u Splitu je općenito umjerena zbog njegovog položaja na obali.
• Sunčanost: Split ima dosta sunca tijekom cijele godine. Najviše sunca grad ima tijekom ljetnih mjeseci.

Ukratko, vremenska prognoza za Split za sljedećih 15 dana može varirati ovisno o godišnjem dobu, te geografskim i meteorološkim uvjetima. Temperatura u Splitu općenito je viša nego u drugim dijelovima Hrvatske, zbog njegovog položaja na obali. Grad ima umjerene oborine tijekom cijele godine, s jakim oborinama u jesen i proljeće. Vjetar u Splitu je umjeren, ali tijekom ljetnih mjeseci zna biti i prilično jak. Vlažnost zraka u Splitu je umjerena, a grad ima dosta sunca tijekom cijele godine, osobito tijekom ljetnih mjeseci.
Kada planirate putovanje u Split, važno je uzeti u obzir vremensku prognozu za sljedećih 15 dana. Poznavanje klimatskih i vremenskih uvjeta u regiji može vam pomoći da bolje isplanirate svoje putovanje i iskoristite svoje vrijeme u gradu. S ovim informacijama možete isplanirati svoje kretanje, odabrati pravu odjeću za spakiranje i pobrinuti se za dobar provod u Splitu, bez obzira na vremenske prilike. Također možete planirati svoje aktivnosti u skladu s tim, na primjer, ako prognoza predviđa sunčan dan, možete planirati aktivnosti na plaži ili vodene sportove ili ako prognoza predviđa kišni dan, možete planirati aktivnosti u zatvorenom prostoru.